newhome

Start concreet verduurzamen

Wat bieden wij?

Bij Paviljoen III kun je terecht voor alle vragen over de energie transitie van jullie woon-/ werkplaats. Wij bieden concrete verduurzaamingsplannen voor bestaande bouw en betrokkenheid vanaf het begin van het proces tot en met project realisatie.

Kennis

Marktkennis van duurzame technieken.

Maatwerk

Op maat gemaakt verduurzamen voor bestaande bouw.

Overzicht

Oplossingen met de toekomst in het vizier.

Haalbaar

Financieel realistisch en toepassingsgericht plan.

Voor wie?

Verduurzamen doe je samen. Paviljoen III realiseert een verduurzamingsaanpak voor gebouwen die voor een compliceerde en unieke energie en warmte uitdaging staan. Wij focussen op Amsterdam en omstreken. 

Hier vallen onder:

Gebouw VVE

MKB

Scholen

Hoe werken wij?

Met elk gebouw kan je nu al stappen ondernemen om richting te geven aan de energie transitie. De markt biedt talloze oplossingen. De vraag is alleen: Welke technieken zijn relevant voor jullie gebouw? Welke installaties zijn goed te combineren? En welke investeringen kan je nu doen waar je in de toekomst op door kunt bouwen?

Onze methode om deze vraagstukken op te lossen is als volgt:

Stap 1: Pand DNA

De eerste stap is een inventarisatie van het pand. Hier kijken we naar de aanwezige gebouwinstallaties, de rookgasafvoerkanalen, ventilatie, koeling en isolatie van het pand. Verder controleren we op onbenutte kansen, bijvoorbeeld ongebruikt dakoppervlak, warmteverlies of de nabijheid van het stadswarmtenet. 

Een ander belangrijk punt is dat we de mening van de gebruikers van het pand meenemen. We zullen vaststellen waar volgens hun de verbeterpunten liggen en ook wat het draagvlak is voor verschillende methodes van verduurzaming.

Stap 2: DNA Rapport

De analyse van het Pand DNA wordt allemaal vastgelegd in een DNA Rapport. Hierin is alles terug te vinden van het gebouw, en welk laaghangend fruit (bijvoorbeeld overstappen naar LED-verlichting) interessant is om meteen op in tot spelen tot kansen voor de langere termijn, zoals optimaal dak gebruik of warmteterugwinning. 

Stap 3: Scenario Ontwikkeling

Vervolgens zullen we een verduurzamingsscenario's ontwikkelen. Een strategie waarin het pand doelgericht en trapsgewijs energie en warmte neutraal wordt. Hierin houden we rekening met financiële haalbaarheid, toekomstige wetten en technologische ontwikkelingen. 

Stap 4: Proces Start

Wij zijn concreet duurzaam, wat betekent dat we niet stoppen bij een plan en een voornemen: We zullen samen met jullie het project plannen en uitvoeren, en daarbij de communicatie tussen installateurs en andere vakmensen ondersteunen of uit voeren. Onze vakkennis en installatiebedrijven zullen we inzetten om u te ontzorgen.

Stap 5: Monitoren

Door te monitoren wat de impact is gedurende en na het proces, is er een duidelijk overzicht van het resultaat. Zo kun je nagenieten van de positieve impact, het draagvlak voor verdere verduurzaming vergroten en verbeterpunten ontdekken.

Verder staan wij natuurlijk altijd stand-by, mocht er onderhoud of reparatie nodig zijn.

Onze VISIE

Ons team

Ons teams bestaat uit twee ervaren deskundigen op het gebied van installatie- en bouwtechnieken en een jonge ingenieur met een liefde voor de duurzame bouw. Samen bieden wij een breed scala aan concrete toepassingen voor het vergroenen van woon- en werkomgeving.

BenjaminProfielfoto-300x300

Benjamin Scheers

Portret foto 1

Linde de Jonge

wouter2

Wouter Voskuijl

Contact

Paviljoen 3 B.V.
KvK nummer: 81838689

Veemarkt 132 B
1019 DE, Amsterdam